Traducatori autorizati

Termenul "autorizat" desemneaza imputernicirea cuiva sa faca sau sa spuna ceva. O persoana autorizata este o persoana imputernicita cu o autoritate (publica). In domeniul traducerilor, titulatura de "traducator autorizat" nu este atribuita oricui, ci acelor persoane care fac parte din urmatoarele doua categorii:

  • Absolventi ai facultatilor de limbi straine, care, la absolvire, obtin o autorizatie de traducator;
  • Cei care au lucrat sau cei care lucreaza in domenii de specialitate si care au obtinut autorizatia de traducator in urma unui examen.

Exista o diferenta certa intre cele doua categorii de traducatori autorizati. Prima categorie (cea a absolventilor de limbi straine) cuprinde acei traducatori autorizati care nu au pregatirea sau experienta necesara pentru traduceri de specialitate. Insa, si in randul acestora, pot exista persoane care au studiat, in paralel, domenii tehnice care sa-i ajute sa realizeze traduceri de specialitate. Cea de-a doua categorie (cea a persoanelor care au obtinut autorizatia de traducator in baza unui examen) cuprinde acei traducatori autorizati cu experienta, care au lucrat sau care isi desfasoara activitatea in domenii de specialitate.

 

Ambele categorii de traducatori autorizati sunt calificate sa desfasoare activitati de traduceri, calitatea traducerilor depinzand, in mare masura, de experienta si de felul in care traducatorul autorizat intelege mesajul documentului pe care urmeaza sa-l traduca.

 

Desi unele firme de traduceri se declara "firme autorizate", asa cum reiese si din cele mentionate anterior, autorizatiile / certificatele de traducator autorizat se obtin de catre persoane individuale, nu de catre firme.

 

Biroul nostru de traduceri colaboreaza cu traducatori autorizati de Ministerul Justitiei din Romania, care reusesc, in baza experientei acumulate, sa ofere traduceri de calitate, in si din 26 de limbi straine internationale.

 

Ce inseamna traducere autorizata?

 

Atunci cand vi se solicita traduceri autorizate, inseamna ca este necesara traducerea documentelor de catre traducatori autorizati de Ministerul de Justitie, cu aplicarea stampilei si a semnaturii traducatorilor.

 

 

Pentru servicii de traduceri autorizate realizate de traducatori autorizati cu experienta, ne puteti contacta la adresa de email office@uno-traduceri.ro, precum si la numarul de telefon 0724.812.363. Limbile in si din care realizam traduceri autorizate sunt disponibile in sectiunea Traduceri a site-ului nostru.